אם זה לא הסיקור הראשון שאתם קוראים אז -
א. Much appreciated, קרמבו לא עטוף (מה לעשות, הפס יצור השתנה) ממתין לכם ביציאה.
ב. אני מניח ששמתם לב לכך שהחלטתי להמשיך בדפוס השירים. מסכים - מעבר חד מאוד מנצ'י נצ' לניסים גרמה (למרות שטכנית פתח תקווה וראש העין שכנות), אבל מה לעשות - הייתי מוכרח לתת לביקורת על מסעדה ישראלית איזושהי הקדמה ישראלית. ומה יותר ישראלי מפלאפל (לפני שתתקפו, וחומוס. טוב אולי גם טחינה. גפילטע פיש ??? אין לזה סוף בקיצור) ? נכון נכון, בהחלט יכולתי להמשיך בקו הנצ'י נצ' ("החומוס מטמטם בדוק הטחינה מחרפנת") אבל אני חייב להוכיח כאן גיוון כדי לא לאבד קהל קוראים שלא מבין מה אני רוצה ממנו ואיזה הורה היה מסוגל לתת שם שכזה לילד שלו (SPOILER ALERT - לואיס קרול. למבינים - אני מניח [למעשה דיי בטוח] שלא מאותן הסיבות), אז אפסיק.
אז המון זמן שרציתי להגיע למסעדת מטבח לילה. ולשמחתי, הסופ"ש זה סופסוף קרה :)
מסעדת מטבח לילה הוקמה אי שם (שימו לב לפן הסיפורי) בשנת 2012 ע"י השף יואב בלימן, שפתח את המסעדה בדיוק באותו מקום בו פעלה מסעדתו הקודמת - פרידה קאלו (אם עוד יש בין החיים המסוגלים להעיד על כך, אשמח להכיר אתכם. בצחוק. אל תיקחו ללב. בסדר, נוכל להיפגש מתישהו. אבל לא לגפילטע). המסעדה ממוקמת ברחוב לילינבלום, המקביל לשדרות רוטשילד ומהווה את מקום הימצאו של מוסד העלייה לרגל עבור חובבי ההמבורגרים - ה-"ויטרינה" (נמנע מלהביע דעה פוליטית, המטרה הייתה "להפיל" כמה אסימונים).
הדבר הראשון שיעבור לכם בראש כשתגיעו לאזור הוא : "איפה לעזאזל מיקמו פה מסעדה שנייה אני אפתח את ה-Google Maps", אבל לאחר כמה שניות של התבוננות אתם תזהו טוב טוב את סמל הינשוף המשקיף עליכם מרחוק (או מקרוב. אבל זה כבר תלוי בכם. יותר נכון ביכולות שלכם. אני אישית מקווה שמרחוק). עכשיו - נותרה רק עלייה של כמה מדרגות, ואתם בפנים. ואז יגיע ה"שוק" השני - "בואנ'ה המקום הזה ענק". ענק זאת הגדרה צנועה. המקום הזה לא נגמר. מכניס אתכם איתי 🍔
התיישבנו בשולחן לאחר איחור לא קל, זוג - אין צורך שאציין מי, ברור לכולם שמדובר במורה לספורט שלי מכיתה ד', חוגגים יום הולדת (לצערי, הספורטק מארח רק בת מצוות וספורטן פתח-תקווה שריפת חמץ בלבד) שמחים ומאושרים (האמת בעיקר מזה שנסתיימה לה הנסיעה הנוראית. לאחר מכן, התברר שהפקק המתמשך נבע משריפה במסעדת "משייה" של יוסי שטרית, אבל זה כבר לביקורת אחרת).
קיבלנו את התפריט, רפרפנו בין המנות, ולמען האמת באנו (באתי. לא יום ההולדת שלי) מוכווני (מוכוון) מטרה - ארוחת חברים Or nothing.
אעשה סדר כי זרקתי פצצה לאוויר - המסעדה עובדת בכל ימות השבוע, במתכונת של שלושה סבבים מרכזיים - סבב של השעה 18:00, סבב של השעה 20:00 וסבב של השעה 22:00 (זאת אומרת שרק בשעות האלו אתם יכולים להזמין מקום למסעדה). כמו כל מסעדה היא מציעה מגוון רחב של ראשונות ועיקריות, ולא כמו כל מסעדה היא מציעה ארוחת חברים (מנטרל את הפצצה) - 3 מנות ראשונות לבחירה, 2 מנות עיקריות, קינוח ואלכוהול. לארוחת החברים יש שתי תצורות - 150 ש"ח לסועד/220 ש"ח לסועד. מה ההבדל ? אלכוהול - ב-150 ש"ח תיהנו מכוס שתייה אחת לבחירתכם (ו-15 אחוז הנחה על השנייה), ב-220 ש"ח תיהנו מאלכוהול ללא הגבלה (אבל גם כאן יש אותיות קטנות. נגיע לזה בהמשך).
כמו שכבר ציינתי, אנחנו הלכנו על ארוחת החברים (or Nothing. לקטנוניים, כן רק עד כאן ציינתי) במתכונת ה-220 ש"ח. מכיוון שבדרך כלל אנחנו נמשכים לסוג מנות קבוע, החלטנו להעניק את השרביט בבחירת המנות למלצרית (SPOILER ALERT - התברר לאחר מכן כהחלטה מצוינת), שמיד שאלה כמה שאלות קצרות לגבי ההעדפות הכלליות שלנו (בשר, דגים וכו' וכו'). כדי להימנע מסוג המנות הקבוע (המחסום השני), החלטנו להשאיר את כל האופציות פתוחות ויצאנו לדרך.
ראשונות
חלה ומטבלים, קריספי ג'ינג'ר, מסבחה חציל וארטישוק
כן כן, אני יודע, רשמתי שארוחת החברים כוללת רק שלוש מנות ראשונות - אבל כמו בכל מסעדה שמכבדת את עצמה, החלה והמטבלים מגיעים על חשבון הבית.
החלה (שנאפית במקום) הגיעה עם שני מטבלים. הראשון - חמאת טחינה עם זעתר שהייתה פשוט מצוינת - מעין עיבוד מקומי ללבנה המוכר והאהוב. השני - צ'רשי פיקנטי, ובעברית - סלט דלעת טריפוליטאי, שנתן קונטרה מעניינת מאוד ואיזן את החמאה המלוחה יחסית במתיקותו.
לאחר כמה דקות, הצטרפו לשולחן שתיים מהמנות הראשונות - הקריספי ג'ינג'ר והמסבחה חציל.
הקריספי ג'ינג'ר היא מנה המורכבת מטרטר דג ים, ירקות שורש וקריספי ג'ינג'ר על מצע טוסטונים (לחם קלוי) כשמעל לכל התענוג הזה מצטרף קרמל סויה. מבין כל המנות הראשונות, זוהי המנה שהכי פחות אהבנו. למרות הפוטנציאל הגבוה שהיה טמון בה, הטעמים לא הסתדרו לנו כ"כ בפה ולכך ממש לא הוסיפה כמות הסויה הנדיבה שפיזרו מעל. עם זאת, האכזבה הקלה הושכחה מיד בזכות המסבחה המדהימה - קרם חציל, גרגרי חומוס, סילאן, צ'ילי, בצל סגול, כוסברה, שום לימוני וטחינה גולמית שהתחברו בצורה מדויקת להפליא (ובדיוק כאן ההחלטה להעניק את השרביט התבררה כמצוינת, חציל הוא לא בטופ הירקות האהובים עלינו. אל תדאגו אין לנו רשימה כזאת. באופן תיאורטי).
את סשן הראשונות חתם הארטישוק. לבבות ארטישוק מוקפצים עם עגבניות שרי, תרד, בצל סגול, בזיליקום, שום ופרמז'ן מעל הכל. מנה שמטיסה אותך לאיטליה ומחזירה מיד לישראל. אני אתן לתמונה לדבר.
עיקריות
שווארמה דג, נתח קצבים
אל תדאגו לנו, אנחנו בהחלט שותים בין לבין. לא מים. כאילו גם. יוקדש לזה חלק שלם (לא למים).
העיקרית הראשונה שהגיעה לשולחן הייתה השווארמה דג. כשמה כן היא, מדובר בפילה דג מוסר קצוץ- קצוץ בליווי עגבניות, בצל מוחמץ, צ'ילי, כוסברה וטחינה ירוקה על מצע טורטייה. אחלה אינטרפרטציה לשווארמה שכולנו מכירים (ומקווה שגם אוהבים) -מנה קלילה, כיפית וטעימה. מלווה בהמון לכלוך, אבל אנחנו רגילים.
והיהלום שבכתר. נתח קצבים Medium מלווה בסלסת עגבניות וקרם פרש חזרת (כן, זה מה שאוכלים בפסח. רק שבפסח מדובר בשילוב של חזרת וסלק ומכאן מגיע הצבע הסגול). הנתח היה עשוי היטב, רך ומתובל בעדינות. העגבניות בהחלט החמיאו למנה, אך לטעמנו השילוב עם החזרת היה פחות מתאים. אצרף תמונה להתרשמות.
קינוח
2 סוכריות וקרמבל
אז עד כה אתם יודעים שאני והמורה לספורט מכיתה ד' לא אוהבים חציל. קבלו עוד פרט מעניין - אני ממש לא אוהב בננה. אבל ממש לא. ופה ההחלטה להעניק את השרביט למלצרית לא התבררה כמצוינת, אלא כמבריקה. בעיקר בגלל שהקינוח הכיל בננה.
2 הסוכריות הן 2 כדורים של קרם ברולה שהיה עשוי בצורה מושלמת (מצטער אם הרסתי למי שחשב שמדובר בשתי סוכריות מהמכולת השכונתית). הקרמבל הכיל שלוש שכבות - תחתית של בננות מקורמלות ושוקולד, כשמעליה - פירורי בצק, כשמעליהם - כדור וניל. כדור הוניל ביחד עם הקרמבל איזנו את הטעם החזק של הבננות (שאני מאוד לא אוהב אבל מוכרח להעריך) וביחד היו לשילוב מנצח. סיום מעולה לארוחה.
אלכוהול
הרבה
לאלה שלא עניין אותם דבר חוץ ממה שכתוב (יותר נכון, יהיה כתוב) כאן מקווה שגללתם, ואם לא אז מקווה שלפחות הצלחתם ליהנות מהדרך (אני משתדל).
אז ככה -
עבור ארוחת חברים בשווי 150 ש"ח לאדם תוכלו ליהנות מ- כוס סנגריה/בירה טובורג/כוס יין הבית, אדום/לבן יבש.
עבור ארוחת חברים בשווי 220 ש"ח לאדם תוכלו ליהנות מ- כל מה שכתוב למעלה וצ'ייסרים, ללא הגבלה.
קצת מאכזב לאור העובדה שהמסעדה מציעה יינות המצוינים (קסטל ופלטר לדוגמא), אבל הסנגרייה (פינלנדיה, שרדונה, תמצית תבלינים ופירות יער) אלוהית וקשה לי להאמין שתרצו לשתות משהו אחר במהלך הארוחה.
מילות סיכום
לא הרבה
לדעתי, בין אם אתם מתכוונים לחגוג אירוע, ובין אם אתם סתם רוצים לפתוח שולחן עם החבר'ה בצורה קצת פחות שגרתית - מסעדת מטבח לילה היא לחלוטין הכתובת. אוכל מצוין, שירות מעולה ואווירה טובה. למי שיש זמן פנוי - במהלך השבוע תוכלו ליהנות מהנחה של 50% על כל התפריט בין השעות 18:00-19:00 (הדיל לא כולל את ארוחת החברים). סופר משתלם.
הציון שלי :
סתם בחיים לא :
9/10 למתקשים. הייתי חייב לדבוק בהקדמה שנתתי. השתדלתי ליצור פלאפל.
מצרף קישור לאתר המסעדה : מטבח לילה
בתיאבון !
כמו שכבר ציינתי, אנחנו הלכנו על ארוחת החברים (or Nothing. לקטנוניים, כן רק עד כאן ציינתי) במתכונת ה-220 ש"ח. מכיוון שבדרך כלל אנחנו נמשכים לסוג מנות קבוע, החלטנו להעניק את השרביט בבחירת המנות למלצרית (SPOILER ALERT - התברר לאחר מכן כהחלטה מצוינת), שמיד שאלה כמה שאלות קצרות לגבי ההעדפות הכלליות שלנו (בשר, דגים וכו' וכו'). כדי להימנע מסוג המנות הקבוע (המחסום השני), החלטנו להשאיר את כל האופציות פתוחות ויצאנו לדרך.
ראשונות
חלה ומטבלים, קריספי ג'ינג'ר, מסבחה חציל וארטישוק
כן כן, אני יודע, רשמתי שארוחת החברים כוללת רק שלוש מנות ראשונות - אבל כמו בכל מסעדה שמכבדת את עצמה, החלה והמטבלים מגיעים על חשבון הבית.
החלה (שנאפית במקום) הגיעה עם שני מטבלים. הראשון - חמאת טחינה עם זעתר שהייתה פשוט מצוינת - מעין עיבוד מקומי ללבנה המוכר והאהוב. השני - צ'רשי פיקנטי, ובעברית - סלט דלעת טריפוליטאי, שנתן קונטרה מעניינת מאוד ואיזן את החמאה המלוחה יחסית במתיקותו.
לאחר כמה דקות, הצטרפו לשולחן שתיים מהמנות הראשונות - הקריספי ג'ינג'ר והמסבחה חציל.
הקריספי ג'ינג'ר היא מנה המורכבת מטרטר דג ים, ירקות שורש וקריספי ג'ינג'ר על מצע טוסטונים (לחם קלוי) כשמעל לכל התענוג הזה מצטרף קרמל סויה. מבין כל המנות הראשונות, זוהי המנה שהכי פחות אהבנו. למרות הפוטנציאל הגבוה שהיה טמון בה, הטעמים לא הסתדרו לנו כ"כ בפה ולכך ממש לא הוסיפה כמות הסויה הנדיבה שפיזרו מעל. עם זאת, האכזבה הקלה הושכחה מיד בזכות המסבחה המדהימה - קרם חציל, גרגרי חומוס, סילאן, צ'ילי, בצל סגול, כוסברה, שום לימוני וטחינה גולמית שהתחברו בצורה מדויקת להפליא (ובדיוק כאן ההחלטה להעניק את השרביט התבררה כמצוינת, חציל הוא לא בטופ הירקות האהובים עלינו. אל תדאגו אין לנו רשימה כזאת. באופן תיאורטי).
![]() |
המסבחה המדוברת |
את סשן הראשונות חתם הארטישוק. לבבות ארטישוק מוקפצים עם עגבניות שרי, תרד, בצל סגול, בזיליקום, שום ופרמז'ן מעל הכל. מנה שמטיסה אותך לאיטליה ומחזירה מיד לישראל. אני אתן לתמונה לדבר.
![]() |
מקווה שאהבתם את הקול שלה כי אני ממשיך |
עיקריות
שווארמה דג, נתח קצבים
אל תדאגו לנו, אנחנו בהחלט שותים בין לבין. לא מים. כאילו גם. יוקדש לזה חלק שלם (לא למים).
העיקרית הראשונה שהגיעה לשולחן הייתה השווארמה דג. כשמה כן היא, מדובר בפילה דג מוסר קצוץ- קצוץ בליווי עגבניות, בצל מוחמץ, צ'ילי, כוסברה וטחינה ירוקה על מצע טורטייה. אחלה אינטרפרטציה לשווארמה שכולנו מכירים (ומקווה שגם אוהבים) -מנה קלילה, כיפית וטעימה. מלווה בהמון לכלוך, אבל אנחנו רגילים.
והיהלום שבכתר. נתח קצבים Medium מלווה בסלסת עגבניות וקרם פרש חזרת (כן, זה מה שאוכלים בפסח. רק שבפסח מדובר בשילוב של חזרת וסלק ומכאן מגיע הצבע הסגול). הנתח היה עשוי היטב, רך ומתובל בעדינות. העגבניות בהחלט החמיאו למנה, אך לטעמנו השילוב עם החזרת היה פחות מתאים. אצרף תמונה להתרשמות.
![]() |
מתרשמים? (אל) תשאירו הודעה למטה |
2 סוכריות וקרמבל
אז עד כה אתם יודעים שאני והמורה לספורט מכיתה ד' לא אוהבים חציל. קבלו עוד פרט מעניין - אני ממש לא אוהב בננה. אבל ממש לא. ופה ההחלטה להעניק את השרביט למלצרית לא התבררה כמצוינת, אלא כמבריקה. בעיקר בגלל שהקינוח הכיל בננה.
2 הסוכריות הן 2 כדורים של קרם ברולה שהיה עשוי בצורה מושלמת (מצטער אם הרסתי למי שחשב שמדובר בשתי סוכריות מהמכולת השכונתית). הקרמבל הכיל שלוש שכבות - תחתית של בננות מקורמלות ושוקולד, כשמעליה - פירורי בצק, כשמעליהם - כדור וניל. כדור הוניל ביחד עם הקרמבל איזנו את הטעם החזק של הבננות (שאני מאוד לא אוהב אבל מוכרח להעריך) וביחד היו לשילוב מנצח. סיום מעולה לארוחה.
אלכוהול
הרבה
לאלה שלא עניין אותם דבר חוץ ממה שכתוב (יותר נכון, יהיה כתוב) כאן מקווה שגללתם, ואם לא אז מקווה שלפחות הצלחתם ליהנות מהדרך (אני משתדל).
אז ככה -
עבור ארוחת חברים בשווי 150 ש"ח לאדם תוכלו ליהנות מ- כוס סנגריה/בירה טובורג/כוס יין הבית, אדום/לבן יבש.
עבור ארוחת חברים בשווי 220 ש"ח לאדם תוכלו ליהנות מ- כל מה שכתוב למעלה וצ'ייסרים, ללא הגבלה.
קצת מאכזב לאור העובדה שהמסעדה מציעה יינות המצוינים (קסטל ופלטר לדוגמא), אבל הסנגרייה (פינלנדיה, שרדונה, תמצית תבלינים ופירות יער) אלוהית וקשה לי להאמין שתרצו לשתות משהו אחר במהלך הארוחה.
מילות סיכום
לא הרבה
לדעתי, בין אם אתם מתכוונים לחגוג אירוע, ובין אם אתם סתם רוצים לפתוח שולחן עם החבר'ה בצורה קצת פחות שגרתית - מסעדת מטבח לילה היא לחלוטין הכתובת. אוכל מצוין, שירות מעולה ואווירה טובה. למי שיש זמן פנוי - במהלך השבוע תוכלו ליהנות מהנחה של 50% על כל התפריט בין השעות 18:00-19:00 (הדיל לא כולל את ארוחת החברים). סופר משתלם.
הציון שלי :
סתם בחיים לא :
9/10 למתקשים. הייתי חייב לדבוק בהקדמה שנתתי. השתדלתי ליצור פלאפל.
מצרף קישור לאתר המסעדה : מטבח לילה
בתיאבון !
מת על הכתיבה שלך! מתי יושבים על גפילתע?
השבמחק